• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

BOGOLAN MAMADOU

€314,00
Bogolan jurk waarbij het dessin van de stof is ontworpen door Bogolanier Mamadou en ook gebruikt door traditionele jagers in de Dogon.

Staat uw maat er niet bij ?
Bestel - speciaal voor u gemaakt - maar zonder meerprijs, via [email protected]
Tijdelijk uitverkocht
BOGOLAN MAMADOU

Deze jurk is ontworpen door designer Rianne de Witte.. De stof van deze Bogolan jurk bestaat uit  stroken handgeweven katoen, gemaakt in het Dogon gebied van Mali.  Kleuring met boombast geeft de jurk een prachtige bruine kleur, waarna met een bepaald soort modder het zwarte dessin is aangebracht. Bogolans worden traditioneel gedragen door de Dogon jagers, en het dessin van de jager op de foto verraadt dat Mamadou ook voor hen de kleding maakt.

De getoonde jurk heeft een katoenen voering, wat bijdraagt aan het draagcomfort. (Het kraagje op de detail foto is een los accessoire dat niet bij de jurk wordt geleverd).

Was de jurk voorzichtig op de hand, met zacht en bleekvrij wasmiddel.  Na het wassen en licht centrifugeren, kan de jurk het beste in de laagste stand van de droger worden gedroogd.  Het losse weefsel rekt namelijk makkelijk iets uit en door het in de droger te drogen, herneemt het weer zijn oorspronkelijke vorm.  Strijken mag.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen