• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

INDIGO DANOIS

€314,00
Blauwe gedessineerde jurk van stroken handgeweven katoen uit Mali

Staat uw maat er niet bij ?
Bestel - speciaal voor u gemaakt - maar zonder meerprijs, via [email protected]
Tijdelijk uitverkocht
INDIGO DANOIS

Deze jurk is ontworpen door designer Rianne de Witte. De stof voor deze  jurk bestaat uit stroken handgeweven katoen uit het Dogon gebied van Mali.  De kleuring met indigo geeft de jurk een prachtige blauwe kleur.  Normaal gesproken bewerken de vrouwen de indigo met een tie-dye techniek.  In 2013 ontving de groep producenten een training, gefinancierd door de deense overheid, en werd een nieuwe techniek uitgeprobeerd.  Deze techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van templates, werd vroeger alleen op de bogolans toegepast.  De vrouwen noemen het nu de techniek ''danois'' .

Doordat de jurk ook een katoenen voering heeft, is het draagcomfort fenominaal.

Was de jurk voorzichtig op de hand, met een zacht en bleekvrij wasmiddel.  Na het wassen en licht centrifugeren, kan de jurk het beste in de laagste stand van de droger worden gedroogd.  Het losse weefsel rekt namelijk makkelijk iets uit en door het in de droger te drogen, herneemt het weer zijn oorspronkelijke vorm.  Strijken mag.

De jurk is reeds eenmaal gewassen en is vanaf nu redelijk kleurecht.  Desalniettemin kunnen natuurlijke kleuren iets bleker worden door het wassen.  Wassen zal de stof, gemaakt van handgesponnen katoen, ook steeds zachter maken waardoor het heerlijk aanvoelt.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen