• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

INDIGO PETIT BOULES

€314,00
Blauwe jurk met dessin van witte bolletjes, gemaakt met de tie-dye techniek door de vrouwen van Bandiagara, Mali

Staat uw maat er niet bij ?
Bestel - speciaal voor u gemaakt - maar zonder meerprijs, via [email protected]
Tijdelijk uitverkocht
INDIGO PETIT BOULES

Deze jurk is ontworpen door designer Rianne de Witte. De stof voor deze  jurk bestaat uit stroken handgeweven katoen uit het Dogon gebied van Mali. Na de kleuring met indigo is met een traditionele tie-dye techniek het dessin van kleine rondjes is aangebracht. De kleuring met indigo geeft de jurk een prachtige blauwe kleur. Doordat de jurk ook een katoenen voering heeft, is het draagcomfort fantastisch.

Was de jurk voorzichtig op de hand, met een zacht en bleekvrij wasmiddel.  Na het wassen en licht centrifugeren, kan de jurk het beste in de laagste stand van de droger worden gedroogd.  Het losse weefsel rekt namelijk makkelijk iets uit en door het in de droger te drogen, herneemt het weer zijn oorspronkelijke vorm.  Strijken mag.

De jurk is reeds eenmaal gewassen en is vanaf nu redelijk kleurecht.  Desalniettemin zullen natuurlijke kleuren iets bleker worden door het wassen.  Wassen zal de stof, gemaakt van handgesponnen katoen, ook  zachter maken waardoor het steeds heerlijker aanvoelt.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen