• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Wat is Strawberries ?

Strawberries Fashion is het modelabel van de sociale onderneming Strawberries. De onderneming heeft als visie een eerlijke wereld waarbij mensen uit de verschillende delen van de wereld elkaar waarderen, respecteren en bijdragen aan elkaars welzijn. Het specifieke doel is om eerlijke werkgelegenheid en inkomen te creëeren in Afrika, Azië en Zuid Amerika.  De strategie is dit te bewerkstelligen door de aankoop van handgemaakte stoffen en daardoor tevens  bij te dragen aan het behoud van traditionele technieken zoals weven, borduren en natuurlijke kleurstoffen. De technieken zijn arbeidsintensief en typerend voor een bepaalde ethnische groep of streek. Een kledingstuk van Strawberries draagt dus direct bij tot eerlijk inkomen elders.

 

De collectie

De collectie is zodanig ontworpen dat de schoonheid van de stoffen èn van de draagster optimaal tot hun recht komen. De kleding kenmerkt zich door haar tijdloze eenvoud en exclusiviteit, passend bij praktisch elke gelegenheid.  Van elke stof is slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar, waardoor elke kledingstuk uniek is. Geproduceerd volgens haute-couture maatstaven is de kleding gemaakt in Nederlandse ateliers of door studenten van de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam.

- In overeenstemming met de principes van Slow Fashion - Het hele jaar door verkrijgbaar - Geen uitverkoop of kortingsactiescollectie -